[PRESS RELEASE] Infinum pokreće novi portal za grupnu kupnju

Ovaj tekst je objavljen na Infinum blogu, 07.02.2011. Obzirom da novi Infinum site se više ne bavi lokalnim temama, sačuvan je ovdje za buduće naraštaje.

Informatička tvrtka drastično mijenja poslovni model

Infinum pokreće “Jako volim grupno”, novi portal za grupnju kupnju

[PRESS RELEASE] Zagreb, 07.veljače 2011. - Informatička tvrtka Infinum, poznata po osvojenim brojnim nagradama na natjecanjima za izradu mobilnih aplikacija, uključujući i $100.000 na Samsung bada Global Developer Challengeu, odlučila je investirati u razvoj novog portala za grupnu kupnju u Hrvatskoj. Novi portal zvati će se “Jako volim grupno” te će ciljati na prilično siromašno tržište grupne kupovine u Hrvatskoj.

jako_volim_grupno_blog.jpeg

“Smatramo da tržište stranica za grupni popust nije dovoljno iskorišteno u Hrvatskoj. Jedva da ima 15 identičnih servisa koji to rade i koji jednostavno ne mogu pokriti tu veliku potrebu za povoljnim tajlandskim masažama, jeftinim ugradnjama noktiju ili šišanjem pasa.” rekao je Tomislav Car, direktor tvrtke Infinum.

Kao odgovor na pitanje kako Infinum planira diferencirati svoj proizvod od drugih portala za grupnu kupnju u Hrvatskoj, Car kaže: “Portal ‘Jako volim grupno’ nuditi će popuste od 100-140%, dakle zapravo će vraćati novac svima koji kupe nešto, što je morate priznati prilično inovativan koncept.”

Infinum, koji je do sada bio prepoznatljiv po izradi mobilnih aplikacija za sve mobilne platforme, zajedno s ovim potezom će u potpunosti prestati s razvojem mobilnih aplikacija te sve resurse svojih programera i dizajnera prebaciti u grupnu kupovinu u Hrvatskoj.

“Mobilne aplikacije su prošlost i nikome više nisu zanimljive. Istina je da svjetski trendovi i analize kažu da će tržište mobilnih aplikacija porasti 11 puta do 2014.godine ali tko zna tko je to napisao, navodno da ni Appleu ne ide baš dobro” - kao zaključak kaže Car.